شاخصه های اعتقادی بانوان در قرآن
ا. هویت فکری مستقل زنان: اعتقادات مخالف برخی از زنان با همسران خویش؛ می توان به دعای همسر فرعون اشاره کرد که در آن، نجات از فرعون و کردار ظالمانه را از خدا مسئلت نموده است: (قالت رب ابن لی عندک بیتا فی الجنه و نجنی من فرعون و عمله…)
۲. اعتقاد بر مبنای تحقیق: قرآن زنان را به اتخاذ شیوه محققانه در ایجاد ساختار فکری خود فرا می خواند. هنگامی که یکی از اصحاب حضرت سلیمان به دستور وی تخت ملکه سبا را در پیشگاه آن حضرت حاضر کرد و برای آگاهی از میزان درایت و فهم و کمال ملکه، در آن تخت سلطنتی تغییراتی ایجاد کردند. وقتی از ملکه سوال شد: آیا عرش تو این چنین است؟ او در جواب گفت: کانه هو؛ گویا این همان است.
۳. پرسشگری لازمه تحقیق: پس از آنکه بشارت تولد عیسی توسط فرشتگان به مریم سلام الله علیها داده شد، وی از اینکه بتواند بتواند بدون همسر دارای فرزندی شود بسیار شگفت زده شده، سوال نمود خداوندا چگونه ممکن است بدون ارتباط با هیچ بشری صاحب فرزند شوم؟ این پرسش ممکن است بیانگر شگفتی حضرت مریم از اصل این ولادت خارق العاده و یا مربوط به نحوه و چگونگی این پدیده باشد، اما آن چه مهم است که مریم با اینکه طرف خطاب فرشتگان بود، خداوند را مخاطب قرار داده و از او در مورد چگونگی تحقق این رویداد شگفتی ساز سوال نمود.
قرآن کریم با ارائه نمونهایی، زنان را به اتخاذ شیوه محققانه در ایجاد ساختار فکری خود فرا می خواند.